Ga naar de inhoud

Ron Lexmond

Mijn naam is Ron Lexmond.

Na mijn opleiding op de MTS-E te Eindhoven ben ik bewust gaan werken voor een uitzendbureau om de wereld te leren kennen en mensenkennis op te doen.

Daarna ben ik gestart bij AVO Techniek. Hier heb ik in 26 jaar alle trajecten binnen de industriële automatisering doorlopen van stagiaire tot mede-eigenaar. In de beginjaren heb ik in alle delen van de wereld (voornamelijk Afrika) gewerkt. Ik werd namens AVO Techniek BV uitgezonden om grote projecten te begeleiden. Denk aan het opzetten van ijzergieterijen en andere grote fabrieken. Mijn werk bestond uit ….. en het opleiden van de plaatselijke medewerkers om de fabriek te laten draaien. Een zeer interessante tijd die me buiten alle technische ervaring heel veel mensenkennis heeft gebracht. De latere jaren bij AVO Techniek BV stonden meer in het teken van projectbegeleiding, zowel aansturen van werkvoorbereiders als ….onder andere als Hoofd projectbureau en Hoofd Bedrijfsbureau.

Dit alles heeft mijn rugzak met kennis gevuld waar ik natuurlijk nog steeds uit put.

Na de overname van AVO Techniek BV heb ik het bedrijf verlaten en heb ik bij PromTeg (volledige naam) 2,5 jaar genoten van het vak sales-engineer waar ik veel mensen heb mogen ontmoeten.

Na een turbulente tijd heb ik een belangrijke stap genomen.

Ik ga mijn hart volgen en dingen doen die ik leuk vind. Ook bij mijn voorgaande werkgevers heb ik het altijd naar mijn zin gehad, maar elders liggen nog voldoende kansen en uitdagingen.

Gesterkt door mijn vrouw en kinderen heb ik besloten dat ik voortaan als ZZP-er door het leven ga.

Sinds 13 oktober 2014 ben ik gestart met AKG, industriële automatisering.

Mijn levensmotto is “Alles Komt Goed” en in alles wat ik onderneem streef ik dit na. Een toepasselijke naam dus voor mijn bedrijf.

Ik ben getrouwd, vader van 2 dochters en woon in Heeze. Ik ben liefhebber van techniek in vele opzichten: mijn motor (XT500), klussen rond huis, het maken van meubels en de tuin. Ik tennis en in de winter geniet ik van een weekje skiën.

En natuurlijk mag ik mijn hond Doekse niet vergeten. Een super vriendelijke maar eigenwijze Berner Sennen. Je kunt mij en mijn hond dan ook overal in Heeze tegenkomen.

AKG interieur:

Het ontwerpen en maken van meubels is een uit de hand gelopen hobby die me de ontspanning en afwisseling geeft die ik nodig heb om energiek te blijven. Ik vind het een uitdaging om iets te maken van niets met de wensen van de gebruiker hierin.